Прокуратура АРК скаржиться на бездіяльність Мінприроди через екологію в Криму

Дата: 11 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим заявила про бездіяльність Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів (Мінприроди) у питанні руйнування Росією екології Кримського півострова. Наразі в прокуратурі “намагаються пояснити” Мінприроди необхідність моніторингу та розроблення методики нарахування збитків у Криму.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “До останньої краплі: як Україна і Росія “борються” за кримську воду”.

За словами прокурора АРК Ігоря Поночовного, такий моніторинг допоможе розслідувати злочини окупантів в екологічній сфері.

“Раніше цей моніторинг Мінекології чомусь не проводило, пояснюючи це тим, що не має доступу до півострова, тому не може реалізовувати функціонал контролювальних органів. Це не виправдання: ми також не маємо доступу до півострова, але розслідуються кримінальні провадження, обвинувальні акти скеровуються до суду, маємо реальні результати”, – сказав Поночовний.

Він зазначив, що зараз у Прокуратурі АРК є загальний кейс з “екології”, який містить кримінальні справи щодо порушень у різних сферах довкілля.

“Безумовно, розслідування злочинів такої категорії було б набагато ефективніше, якби в ньому брали участь контролювальні органи й надали свою інформацію і висновки. Зараз у нас немає такої інформації, щоб результативно реагувати на незаконні дії окупантів, які знищують екологію півострова”, – заявив Поночовний.

Як відомо, Прокуратура АРК групує всі злочини, скоєні в Криму, за кейсами, зокрема, щодо умисних убивств, тортур, нелюдського поводження, порушення прав та свобод, тривалих незаконних затримань, позбавлення права на справедливий суд, незаконної депортації та колонізації, незаконного призову до лав Збройних сил РФ та привласнення публічної і приватної власності, культурних цінностей та екологічних злочинів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter