Військовим РФ, які ґвалтували мешканку Київщини під час окупації, повідомили про підозру

Дата: 04 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Національна поліція повідомила підозру у порушенні законів та звичаїв війни пʼятьом російським військовослужбовцям, які під час тимчасової окупації Київщини неодноразово ґвалтували місцеву жительку. 

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на Офіс генпрокурора.

Фото з відкритих джерел

За версією слідства, під час окупації солдати ґвалтували мешканку Бучанської міської територіальної громади. Це відбувалося у період із 18-го по 31 березня.

Потерпіла була вдома із донькою і матірʼю похилого віку. Один із солдатів відводив жінку в гараж, а інші в цей час залишались на подвірʼї з її малолітньою донькою. Щоб жінка не чинила опір, ґвалтівник прикладав їй до тіла автомат.

Усі пʼятеро росіян мешканці Республіки Бурятія. Вони служили у 37 окремій гвардійській мотострілецькій бригаді.

У списку підозрюваних: 

Усім п’ятьом військовослужбовцям РФ загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Наразі їх не вдалося затримати, тому підозри окупантам оголосили заочно.

Нагадаємо, що найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині, а більшість відомих спеціальній комісії ООН потерпілих – це жінки, які були самі вдома. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у квітні про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повідомили трьом російським військовим, які торік на Харківщині зґвалтували жінку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter