Від початку року правоохоронці зафіксували 77 випадків торгівлі людьми в Україні

Дата: 31 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Від початку 2022 року українські правоохоронці зафіксували 77 випадків торгівлі людьми. Серед них – 28 випадків трудової експлуатації та 26 фактів сексуальної експлуатації.
 
Про це повідомила Національна поліція України.
 
Джерело: youthvillages.org

Поліцейські кажуть, що з початку повномасштабного російського вторгнення тісно співпрацюють з Міністерством закордонних справ, ЄврополомІнтерполом, закордонними колегами та представниками профільних служб для допомоги та захисту вразливих категорій людей.

Зазначимо, що за аналогічний період у 2021 році в Україні зафіксували 130 випадків торгівлі людьми. Більшість із них були пов’язані із втягненням людей у злочинну діяльність, однак поширеними також були трудова та сексуальна експлуатація.

В Україні є телеграм-бот “Залишайся в безпеці”, у якому можна дізнатися, як не стати жертвою торгівлі людьми, безпечно працевлаштуватися в Україні та за кордоном, розпізнати потенційних зловмисників, а також до кого звернутися за допомогою.

Зокрема, можна звертатися на національну безплатну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 або 0800-505-501. Також можна телефонувати 102 або на державну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми: 15-47.

Нагадаємо, за 2021 рік в Україні виявили понад 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми. Протягом трьох років від сучасного рабства постраждали майже 50 тисяч українців. Більша частина з них зазнала трудової експлуатації, а приблизно три чверті жертв – чоловіки, які мають технічну або вищу освіту. 

За розрахунками експертів, в умовах рабства в Україні живе 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter