Від початку повномасштабного вторгнення понад дві тисячі українців поїхали на лікування до ЄС

Дата: 04 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Уже понад дві тисячі українців евакуювали з різних регіонів України до клінік Європи.

Про це повідомили у МОЗ. 

Фото: МОЗ

На лікування їдуть не тільки ті, хто отримав поранення внаслідок, наприклад, обстрілів, але й українці, які мають онкологію, але не можуть отримати необхідне лікування нині вдома. 

Так, з понад двох тисяч українців на лікуванні у ЄС понад пів тисячі – це діти з онкологічними захворюваннями. 

Евакуація на лікування відбувається таким чином: пацієнтів транспортують через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі, а далі повітряні шпиталі чи спеціальний авіатранспорт доправляють українців у країни Європи для подальшого лікування.

Цього тижня до медзакладів Нідерландів, Норвегії, Фінляндії та Німеччини доправили 23 пацієнтів, які постраждали від ворожих обстрілів та отримали мінно-вибухові травми. Це — люди з Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Київської та Івано-Франківської областей.

Також у групі були семеро цивільних з онкологічними захворюваннями. 

Нагадаємо, що лікарі у Львові рятують життя дітей, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Раніше ZMINA вже розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг у легені. 

Також львівським лікарям вдалось врятувати дівчинку з Миколаєва, на ім’я Софія,  якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок від лобної ділянки до потилиці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter