Віцеспікерка Олена Кондратюк розкритикувала рішення про заборону трансляцій засідань Верховної Ради

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Ухвалення постанови №7739 щодо заборони трансляцій засідань Верховної Ради під час дії воєнного стану суперечить цінностям народовладдя, прозорості ухвалення рішень і відкритості парламенту як інституції.

Про це заявила віцеспікерка ВР Олена Кондратюк на своїй сторінці у фейсбуку.

Олена Кондратюк. Джерело: фейсбук-сторінка віцеспікерки ВР

На її переконання, це рішення “підриває довіру суспільства до парламенту, яку він здобував у дуже непростих умовах з перших днів повномасштабного російського вторгнення”.

“Саме Верховна Рада була тією державною інституцією, яка зберегла свою здатність ефективно працювати та ухвалювати найнагальніші рішення в інтересах країни: для отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС, на підтримку ЗСУ, економіки та бізнесу, для допомоги громадянам”, – написала вона.

Також у перші місяці російського вторгнення парламент відіграв ключову роль в інформаційній обороні країни. Нардепи інформували суспільство про події в Україні та поза її межами всіма доступними каналами комунікацій у режимі 24/7.

“Люди, наші виборці, високо оцінили таку відкритість та інформативність законодавчого органу. Навіть в умовах воєнного стану неприпустимо наглухо закриватися від людей. І мова йде не про критиканство, а про те, щоб українці мали змогу бачити чесну конкуренцію, фахову дискусію та змагальність ідей, які дають можливість Раді ухвалювати кращі рішення для держави та суспільства”, – переконана Кондратюк.

Віцеспікерка висловила переконання, що телеканал “Рада” має систематично інформувати громадян про діяльність парламенту – це його ключові місія й призначення. Розуміючи всі безпекові вимоги та обмеження, ніщо не заважало забезпечити трансляцію пленарних засідань Верховної Ради в ефірі парламентського телеканалу в записі, сказала вона.

“Верховна Рада не може рухатися до Європи тим шляхом, який не відповідає європейським цінностям відкритості державних інституцій”, – заявила Кондратюк.

Це тим більш неприпустимо, оскільки зараз Україна спільними зусиллями з європейськими колегами відкрили окремий сайт на порталі Європарламенту, де висвітлюється діяльність ВР в умовах масштабного російського вторгнення, сказала вона.

Нагадаємо, що 6 вересня 2022 року народні депутати на час воєнного стану заборонили транслювати засідання Верховної Ради, відповідне рішення підтримав 241 парламентар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter