Верховна Рада заборонила транслювати свої засідання під час воєнного стану – Гончаренко

Дата: 06 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Народні депутати на час воєнного стану заборонили транслювати засідання Верховної Ради, відповідне рішення підтримав 241 парламентар.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у власному телеграм-каналі.

Результати голосування за заборону трансляції засідань Ради в прямому ефірі. Джерело: телеграм-канал Олексія Гончаренка

“Фактично тепер телеканал “Рада” може показувати все, окрім засідань Верховної Ради. Провели цей законопроєкт тільки завдяки голосам з ОПЗЖ. Напевно саме тому ОПЗЖ не виводять з Ради, щоб використовувати їхні голоси”, – написав він.

У пояснювальній записці до постанови, посилання на яку міститься в картці законопроєкту, в період дії воєнного стану здійснення прямих трансляцій відкритих пленарних засідань ВР може бути обмежене державним підприємством “Парламентський телеканал “Рада” в інтересах національної безпеки та на виконання норм Конституції, законів України “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”, “Про правовий режим воєнного стану”, указів президента про уведення в дію рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану та інших нормативно-правових актів.

Також документ містить доручення каналу “Рада” забезпечити створення та трансляцію новин, інших інформаційних та інформаційно-аналітичних матеріалів.

Нинішня робота парламентського телеканалу “Рада” неодноразово викликала нарікання медіаспільноти. Так, за словами нардепа Миколи Княжицького, зараз він перетворений на звичайний державний інформаційний канал, який “нічим не відрізняється від приватних, лише майже не показує опозиційних політиків”. Хоча раніше транслював лише засідання парламенту та комітетів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter