Віцепрем’єрка Стефанішина очолила Мін’юст

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Верховна Рада підтримала призначення на посаду міністерки юстиції чинну віцепрем’єр-міністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину. 

Про призначення повідомив нардеп Ярослав Железняк

Фото: ecopolitic.com.ua

Призначення підтримали 253 нардепи. 

Стефанішина вже працювала в Міністерстві юстиції за часів Віктора Януковича, коли відомство очолювала Олена Лукаш

Тоді під час роботи Стефанішина стала однією з посадовців, які займалися тендером на проведення трьох порівняльних досліджень українського законодавства з європейським. Журналісти Bihus.Info розповідали про цю закупівлю ще 2015 року й порахували, що одна сторінка аналізу коштувала від 1,4 тисячі до 4,5 тисячі гривень, втім, непокоїла розслідувачів не лише ціна, а і якість проведеної роботи.

Так, матеріали містили емоційні коментарі, зроблені в режимі правки. Наприклад, на одній зі сторінок було написано російською: “Мысль отсутствует”, а на іншій – “Бред”.

Стефанішина всього кілька років тому вводила в оману громадськість щодо перебігу справи. Про підозру їй повідомили в жовтні 2019-го, а торік ВАКС провів перше засідання в справі. 

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада підтримала звільнення з посади міністра юстиції Дениса Малюськи, якого за час його роботи не раз критикували правозахисники. Посадовця парламентарі вітали за трибуною стоячи та з оплесками.

Фотографія обкладинки: Ярослав Железняк 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter