Верховний Суд підтвердив вирок ексміліціонеру Гусєву, який збрехав у рапорті щодо автомайданівців

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний Суд підтвердив вирок у справі ексміліціонера Олега Гусєва, який обвинувачувався у підробці документів, а саме рапортів на підставі яких автомайданівців після поїздки в Межигірʼя 29 грудня 2013 року позбавляли права на управління авто.

Про це повідомив адвокат сімей Небесної сотні Павло Дикань на своїй сторінці у фейсбуку.

Ексміліціонер Олег Гусєв. Під час судового засідання Гусєв не хотів, щоб його знімали. При цьому не протестував проти фотозйомки під час суду й не просив суддю обмежити право фотографів знімати його. Просто відвертався й сидів так усе засідання. Фото: Стас Юрченко, “Ґрати”

“Верховний Суд відхилив касацію захисту Гусєва і залишив в силі вирок Київського апеляційного суду від 12 грудня 2023 року, яким Гусєва визнано винним та призначено покарання у вигляді обмеження волі терміном на 2 роки з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на 3 роки”, – написав Дикань.  

Також він додав, що строк притягнення до відповідальності по інкримінованій статті закінчився і реального покарання Гусєв не отримає.

“Проте сам факт встановлення винуватості теж багато вартує. 10 років тривала справа. Двічі доходила до Верховного Суду”, – підсумував адвокат.

Раніше Касаційний кримінальний суд постановив задовольнити касаційні скарги та повернути до апеляційної інстанції для повторного розгляду справу ексміліціонера Олега Гусєва, який склав неправдивий рапорт про адміністративне правопорушення стосовно учасників поїздки до Межигір’я 29 грудня 2013 року.

Нагадаємо, що станом на 2021 рік в Україні працювали 484 судді, які ухвалювали сумнівні рішення, пов’язані з резонансними справами щодо Євромайдану та учасниками Революції гідності. Задля того, щоб кожен охочий міг перевірити на доброчесність будь-якого із суддів та дізнатися про те, чи відповідають його статки доходам, чи не ухвалював він сумнівних рішень, активісти запустили спеціальну базу з досьє на них.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter