“Вдягнися як нормальний мужик”: у Києві на комікесу Вєсту Гунченко напали гомофоби

Дата: 05 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Цими вихідними в Києві двоє чоловіків напали на стендап-комікесу Вєсту Гунченко. Інцидент стався в одному з місцевих барів, де невідомі чоловіки, сприйнявши дівчину за чоловіка, почали ображати її вербально та вдарили по обличчю. 

Про це Вєста повідомила на своїй сторінці в Threads.

Фото зі сторінки Вєсти Гунченко в Threads

Напад стався, коли комікеса йшла з вбиральні до свого столика. Один з відвідувачів схопив її за лікоть і почав грубо вичитувати, запитуючи, чому вона “виглядає як пі**р”, і наказав ї вдягатися “нормально, як мужик”.

“Поки я зрозуміла, що це він не жінці пропонує вдягатися “як мужик”, а мене вважає чоловіком, втрутився його приятель. Я вважала, що врятована, але приятель підтвердив думку попереднього гомофоба й навіть ляснув мене по щоці, щоб я “отямився”, – написала Гунченко.

Далі комікеса пояснила одному з нападників, що вона жінка, і тоді той придивився і пропустив її. Після цього Вєсті вдалося втекти до свого столика.

“Поки, перекрикуючи музику, розповідала друзям, бар зачинився, і всі масово рвонули на вихід. Тож зафіксувати нападників і поскаржитися охороні я не встигла. Кажуть, це постійні відвідувачі, завжди за цим столом. Але я сумніваюся, що зможу ідентифікувати агресорів серед десяти бородатих мужиків, одягнутих “як мужики”, – розповіла вона в пості.

Зі свого боку заклад, у якому трапилася ця ситуація, швидко відреагував на конфлікт. Там пообіцяли знайти нападників і більше ніколи не впускати їх у бар.

“А якби це дійсно чоловік був, хто вони такі, щоб вирішувати, як кому вдягатися?” – додала Гунченко в коментарях.

Нагадаємо, що в травні цього року діджейку Анастасію не впустили до київського ресторану Catch, бо вона нібито порушила дрес-код закладу своїм “занадто відвертим виглядом”. На дівчині був топкорсет та джинси, а в правилах закладу не зазначалося, що це заборонено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter