Вбивство Владлена Татарського: обвинувачена отримала найбільший у Росії строк, що призначали жінкам

Дата: 25 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії другий Західний окружний військовий суд на виїзному засіданні в Санкт-Петербурзі відправив на 27 років до колонії Дар’ю Трепову – її обвинувачували у вбивстві російського пропагандиста війни Іллі Фоміна, більш відомого як Владлен Татарський. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Фото: “Медіазона”

Загалом дівчину судили за теракт, незаконний обіг вибухових речовин і підробку документів. За першою статтею вона отримала 18 років позбавлення волі, за другою – 13 років, за третьою – два роки.

Трепова не визнала провини, хоч і не заперечувала, що принесла до кафе, де виступав Татарський, статуетку з вибухівкою. За її словами, вона не знала, що знаходиться усередині.

Скриншот відео

Дівчина під час останнього слова перепросила у потерпілих і всіх тих, кого у справі переслідували російські силовики. Річ у тім, що інший фігурант справи Дмитро Касінцев отримав 21 місяць ув’язнення за те, що дівчина переховувалась у нього після загибелі пропагандиста. 

“Мені боляче, що моїми руками влаштували теракт”, – казала вона. 

Російські медіа зазначають, що Треповій винесли найсуворіший вирок серед жінок у сучасній Росії. 

Ілля Фомін, за вбивство якого й судили дівчину, народився в Макіївці Донецької області. До початку російсько-української війни декілька років провів у в’язниці Макіївки за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. Після цього приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення він набув популярності завдяки дописам про війну, у яких підтримував російську армію. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці розглядають російську пропаганду як складову агресії, а експерти Комісії ООН з розслідування порушень в Україні вважають, що російські пропагандисти можуть підбурювати до геноциду українців. 

До пропагандистів війни за час повномасштабного вторгнення звертався президент України Володимир Зеленський, який передрікав їм ненависть від власного суспільства. 

Нещодавно у Росії затримали трьох чоловіків, які підпалили двері квартири пропагандиста війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter