Вбивство Ірини Фаріон: жертвою зловмисників також могли стати інші політики – МВС

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У телефоні 18-річного підозрюваного у вбивстві екснардепки, мовознавиці Ірини Фаріон знайшли список політиків і депутатів: на думку правоохоронців, це свідчить про те, що,  ймовірно, готувалися наступні вбивства.

Про це на брифінгу 26 липня розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Ігор Клименко. Скриншот з відео МВС України в ютубі

За його словами, у знайденому списку – прізвища інших політиків, депутатів облрад тощо. Підозрюваний цікавився ними вже після повернення до Дніпра, тобто, вірогідно, “продовжував аналізувати й шукати когось, на його погляд, хто може цікавити його як фігурант”, уточнив Клименко.

Міністр не назвав конкретних прізвищ, але повідомив, що наступним після Фаріон був позначений народний депутат Максим Бужанський.

Водночас правоохоронці під час брифінгу розповіли, що в телефоні підозрюваного є багато інформації про його філософію та яке відношення він має до певних кіл. За їхньою інформацією, попри молодий вік фігуранта, він був “ретельно обізнаний, готувався”: у його телефоні слідчі знайшли багато посилань, на які сайти він заходив, що читав.

Нагадаємо, що у Фаріон 19 липня 2024 року стріляв невідомий хлопець поблизу її будинку в одному з житлових районів Львова. Жінку оперативно доставили до лікарні, втім, медики не змогли її врятувати.

18-річного підозрюваного затримали 25 липня. Йому оголосили про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”. Санкція статті – до 15 років позбавлення волі.

Слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією.

Раніше ZMINA писала, що правоохоронці вивчають відео з нібито кадрами вбивства української мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, яке напередодні поширили російські медіа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter