Лягла на ліжко вдень: перукарку з Донецька, обвинувачувану в підготовці теракту в РФ, відправили до карцеру

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Перукарку з Донецька Валентину Тагірову, затриману в Росії 2023 року за звинуваченням у нібито підготовці теракту, перевели до карцеру на 15 діб через те, що жінка вдень лягла на ліжко.

Про це повідомили в телеграм-каналі проєкту “Перший відділ”.

Валентина Тагірова. Джерело: Перший відділ

Тагірова через хворобу не виспалася, тому лягла на ліжко вдень. Саме це й стало причиною покарання, йдеться в повідомленні. 

Журналісти нагадали, що уродженка Донецька наступного дня після початку повномасштабного вторгнення виїхала до російського міста Самари. Там жила в пункті тимчасового розміщення, влаштувалася на роботу.

У лютому 2023-го її затримали через купівлю ацетону. У листі із СІЗО журналістам видання “Верстка” Валентина зазначила: “Виявляється, це вибухова речовина”.

Уже 20 квітня того ж року Тагірову заарештували. Жінка наполягала на тому, що “ні підривати, ні готувати нічого не збиралася”.

Перші пів року заарештована провела в одиночній камері. Восени 2023-го її повели до спільного приміщення.

Тривалий час Тагірова не мала зв’язку з 11-річною дочкою, яку після затримання матері помістили до дитячого будинку. Першого листа від дівчинки вона отримала лише в серпні: та повідомила матері, що її забрав батько.

Тагірова розповіла “Верстці” про моральний тиск, який на неї чинили під час допитів у ФСБ. За її словами, першого місяця після затримання її допитували щотижня, а потім почали вивозити на допити раз на місяць.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни в Маріуполі викрали колишнього військового Віктора Кузьменка й понад рік утримують чоловіка в колоніях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter