В окупованому Криму порушили кримінальну справу проти члена Меджлісу Кадирова

Дата: 12 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Відносно члена феодосійського регіонального меджлісу Сулеймана Кадирова в окупованому Криму де-факто правоохоронні органи порушили кримінальну справу за сепаратизм.

Про це на сторінці у Facebok повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

“Крім усього іншого, слідчий ФСБ не захотів відразу вручити нам копію постанови про порушення кримінальної справи і хотів відібрати “підписку про нерозголошення даних слідства” у Кадирова. Наразі, після першого допиту, у Сулеймана Кадирова немає постанови про порушення проти нього справи. Цей факт суттєво порушує право Кадирова на захист”, – написав він.

Також, за словами Курбедінова, “не все ясно і з проведеним обшуком у Кадирова, який проходив під егідою якихось оперативних заходів”.

Нагадаємо, 5 жовтня в будинку Сулеймана Кадирова в Феодосії ФСБ РФ провела обшук.

Як відомо, після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них.

Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб воно застосувало всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв’язнів і заручників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter