В уряді кажуть, що формують стратегію розвитку людського капіталу в Україні

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів формує комплексну стратегію демографічного розвитку, що б стимулювала розвиток стійкості українців та допомагала повернутися до економічної незалежності.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Getty Images

Головною метою стратегії стала ідея перетворення України на країну, в якій хочеться жити й куди хочеться повертатися. 

“Стаємо такими, з ким хочеться співпрацювати. Наша мета – розвинути потенціал кожного українця, надати найбільш необхідні послуги тим, хто цього потребує і допомогти вийти з кризи в економічну самостійність”, – каже міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Жолнович виступила на конференції Ukraine Recovery Conference, що розпочалася 11 червня в Берліні. У фокусі цьогорічного заходу, за словами організаторів, є людський вимір, а саме соціальне відновлення та розвиток людського капіталу. 

Російська агресія спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни міграцію українців. Розрахунки експертів кажуть, що через війну населення України може скоротитися на 5 мільйонів до 2030 року, а до кінця століття – до 22 мільйонів. 

Народжуваність уже впала на рекордні 28%.

Нагадаємо, що нещодавно віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала колег не залякувати та не шантажувати українців, які виїхали за кордон. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter