В Україні з’явиться Мапа рекомендованих медіа

Дата: 17 Березня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні за ініціативи громадських організацій “Детектор медіа” та “Інститут масової інформації” з’явиться Мапа рекомендованих медіа.

Про це пише “Інститут масової інформації”.

Джерело: pexels.com

“Ми хочемо знайти якісні журналістські проєкти в усіх регіонах України та нанести їх на нашу онлайн-мапу, щоб українці могли легко знайти відповідь на запитання: “Що читати / дивитися?” — йдеться в повідомленні. 

Щоб узяти участь у проєкті й потрапити на мапу, всі охочі мають заповнити коротку форму за посиланням.

Медіа за поданими заявками промоніторить група найкращих незалежних медійних експертів і медіаюристів України. Ті з них, що наберуть понад 2/3 балів за спільною методологією ДМ та ІМІ, потраплять на мапу й отримають додатковий ресурс для публічності та залучення зовнішньої підтримки, уточнили в повідомленні. 

Термін проведення оцінювання — до двох місяців, але медіаексперти пообіцяли максимально пришвидшити цей процес. 

Контакти ініціаторів створення мапи: info@imi.org.ua та info@detector.media.

Нагадаємо, що восени минулого року до списку найякісніших і відповідальних онлайн-медіа за версією ІМІ ввійшли дев’ять редакцій: “Суспільне”, “Громадське”,  “Ліга”, “Українська правда”, Укрінформ, “Радіо Свобода”, “Дзеркало тижня”, НВ і “Бабель”.

За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на ресурсах, які ввійшли до кінцевого списку, в середньому становить близько 96%. У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси (хоча траплялися матеріали з неналежним маркуванням), мови ворожнечі, сексизму та фейків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter