До списку найякісніших медіа в Україні ввійшли дев’ять редакцій – ІМІ

Дата: 27 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

До списку найякісніших і відповідальних онлайн-медіа ввійшли дев’ять редакцій: “Суспільне”, “Громадське”,  “Ліга”, “Українська правда”, Укрінформ, “Радіо Свобода”, “Дзеркало тижня”, НВ і “Бабель”.

Рейтинг склали після двоетапного моніторингу онлайн-медіа, який Інститут масової інформації (ІМІ) провів у липні-вересні 2022 року.

Джерело: ІМІ

На першому етапі 50 популярних українських онлайн-медіа, дібраних на основі даних попередніх моніторингів ІМІ, SimilarWeb та Gemius, фахівці оцінювали на предмет маніпуляцій, фейків, мови ворожнечі, чорного піару, порушень етики, наявності матеріалів з ознаками замовлення.

На другому медіа, що пройшли перший етап, аналізувалися за такими критеріями:

  • дотримання стандартів балансу;
  • достовірність і відокремлення фактів від коментарів;
  • прозорість – наявність на сайті контактів, редакційної політики, даних про власника, інформації про людей, відповідальних за контент, тощо.

За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на ресурсах, які ввійшли до кінцевого списку, в середньому становить близько 96%.

У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси (хоча траплялися матеріали з неналежним маркуванням), мови ворожнечі, сексизму та фейків.

Повна методологія дослідження доступна за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter