В Україні зняли документальний фільм про журналіста і волонтера Макса Грабовського “Одного разу в Маріуполі”

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Україні відзняли документальну стрічку про ведучого телеканалів “Донбас-24” та “Сігма”, волонтера Макса Грабовського “Одного разу в Маріуполі”: це історія його життя до та після окупації міста, а також про роботу місцевого волонтерського штабу “Халабуда”, евакуацію на підконтрольні українському уряду території та подальшу роботу в Кам’янці-Подільському.

Про це пише “Детектор медіа”.

Режисер і продюсер фільму – Андрій Заєць, оператори – Богдан Закордонець та Іван Трач.

Стрічка “Одного разу в Маріуполі” є частиною документальної антології “Україна’22: Щоденники війни”. Це міжнародний журналістський проєкт про війну в Україні, який складається з документальних фільмів, інтерв’ю та спеціальних сюжетів про волонтерів, журналістів, військових та митців, що чинять опір окупантам.

Загалом упродовж листопада 2022-го буде представлено ще сім документальних фільмів у межах проєкту.

Стрічки будуть доступні для перегляду на офіційному ютуб-каналі проєкту, а також на каналі некомерційного мистецького об’єднання “Кам’янець-подільський кіноофіс”.

Спеціальна версія з англійськими субтитрами доступна на сторінці режисера Андрія Зайця.

Проєкт створений за підтримки вашингтонської грантової програми “ICFJ Knights” Міжнародного центру для журналістів.

Нагадаємо, що дві стрічки з України – “Будинок зі скалок” і “Маріуполіс-2” – номінували на звання найкращого документального фільму за версією Європейської кіноакадемії (European Film Academy). Цю нагороду також іноді називають “Європейським “Оскаром”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter