В Україні зареєстровано 160 тисяч організацій громадянського суспільства

Дата: 22 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Відповідно до даних Державної служби статистики, на 1 січня 2021 року в Україні було зареєстровано 160 тисяч організацій громадянського суспільства (ОГС).

Такі дані наведені у дослідженні “Індекс сталості ОГС” за 2020 рік.

Джерело: pexels.com

З них 92 470 – це громадські організації, 1 875 – громадські спілки, 26 651 релігійна організація, 28 713 профспілок, 317 творчих спілок, 19 812 благодійних організацій та 1 649 органів самоорганізації населення.

До цих даних не входять ОГС, зареєстровані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, оскільки до них немає доступу, уточнили автори дослідження.

Індекс сталості організацій громадянського суспільства (Civil Society Organisations Sustainability Index – CSOSI) – це інструмент оцінки міцності та загальної життєздатності сектору організацій громадянського суспільства.

Аналізуючи на щорічній основі сім вимірів, які є надзвичайно важливими для сталості сектору, Індекс підкреслює як сильні сторони, так і проблеми в розвитку організацій громадянського суспільства в конкретній країні регіону дослідження. Це дозволяє зробити порівняльний аналіз розвитку таких організацій у географічній і часовій площині.

Розробники проєкту – Агентство США з міжнародного розвитку, Бюро з питань демократії, конфліктів та гуманітарної допомоги, Центр передового досвіду з питань демократії, прав людини та врядування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter