В Україні запустили “е-Карту” послуг у громадах для ветеранів війни

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство у справах ветеранів запустило електронну Карту послуг для ветеранів війни у громадах. Вона доступна на платформі “е-Ветеран”. Там відображатимуться послуги, які держава, недержавні та міжнародні організації пропонує ветеранам, їхнім родинам або сім’ям загиблих воїнів.

Про це йдеться на сторінці міністерства.

Фото: “е-Ветеран”

Так, користувачі мають можливість відфільтрувати інформацію за такими критеріями:

  • місце надання послуг в областях та громадах;
  • типи послуг;
  • опис послуг, категорія отримувачів та умови надання.

На порталі представлений широкий спектр послуг – від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання та мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів. Станом на ранок 20 червня на порталі міститься 8254 послуги.

“Е-Карта” буде оновлюватися щодня.

Процес використання “е-Карти” досить простий. Спочатку користувач заходить на сайт і відбирає потрібну область, громаду та тип послуги за допомогою фільтрів. Потім він читає назву та опис доступних опцій. Після цього бачить адресу, за якою можна отримати послугу, приходить туди, подає заяву або одразу отримує необхідну послугу.

“Портал містить інформацію для спрощення процесу за принципом “знайшов-прийшов-отримав” для кожного ветерана і кожної ветеранки”, – пояснили у міністерстві.

У випадку, якщо користувач знайде неточну або неповну інформацію, він може повідомити про це у структурний підрозділ обласної військової адміністрації, відповідальний за питання ветеранської політики.

“Велику роль у якісному наповненні “е-Карти” послуг у громадах для ветеранів та ветеранок війни  відіграють представники структурних підрозділів ОВА з питань ветеранської політики, адже на них покладена функція координації процесу на рівні області, що значно пришвидшує роботу та покращує якість наданої інформації”, – пояснює заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько. 

Міністерство попереджає, що за достовірність та повноту інформації, відображеної на платформі, несуть відповідальність виключно організації, що її надали.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року в Україні з’явився перший мобільний застосунок “TRENVET”, завдяки якому ветерани та військові можуть отримати безплатну спортивну реабілітацію.

Завдяки застосунку, користуючись фільтрами та геолокацією, можна онлайн записатися на приймання:

  • фітнес-тренера;
  • реабілітолога;
  • масажиста;
  • фізіотерапевта. 

Крім того, за допомогою TRENVET фахівці зі спортивної реабілітації також можуть запропонувати свої послуги ветеранам. Реабілітаційні послуги держава фінансує з бюджету. 

Фото обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter