В Україні запрацював сайт шкільного застосунку “Мрія”: що там можна знайти

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні розпочав роботу сайт освітнього застосунку “Мрія”, який наразі тестується у 40 пілотних школах перед широким впровадженням.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

“Чекаєте на запуск “Мрії”? Зараз тестуємо застосунок у 40 школах України, аналізуємо зворотний звʼязок та робимо “Мрію” ще кращою. Щоб ви були в курсі всіх новинок та особливостей застосунку, створили сайт та зібрали на ньому всю інформацію про проєкт”, – зазначили у Мінцифрі.

На сайті можна ознайомитися з функціональними можливостями застосунку для школярів, вчителів та батьків.

Учні у застосунку зможуть переглядати свій розклад дня та результати навчання, отримувати доступ до бібліотеки корисних матеріалів, брати участь у різноманітних гуртках та позашкільних активностях, а також спілкуватися у чаті.

Вчителі тим часом зможуть заповнювати журнали, давати домашні завдання, переглядати розклад та використовувати чат для комунікації. 

Батьки переглядатимуть розклад, оцінки та завдання дітей, а також бачитимуть результати їхнього навчання.

Освітні заклади, які зацікавлені у тестуванні застосунку, можуть подати заявку через сайт. Також розробники та креативні фахівці можуть приєднатися до команди “Мрії”.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський пояснював, що “Мрія” допоможе отримати однаковий доступ до знань з будь-якого куточка світу. Там будуть доступні такі послуги, як розвиток і освіта, безпека та контакт із державою.

Водночас використання штучного інтелекту допоможе кожній дитині будувати свою унікальну освітню траєкторію для досягнення успіху.

Фото обкладинки: Kerkez / Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter