В Україні запрацював проєкт для пошуку помешкання та отримання гуманітарної допомоги для переселенців

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Офіс президента України, Укрзалізниця та Мінцифри створили проєкт “Там, де вас чекають”. Ініціатива має спростити процес евакуації, пошуку житла та отримання гуманітарної допомоги для вимушених переселенців.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Мапа з локаціями для безплатного розселення внутрішньо переміщених осіб.

У межах проєкту створили сайт з інтерактивною мапою – на ній зображено місця, які кожна область може запропонувати для безоплатного розселення внутрішньо переміщених осіб. Також там є номери телефонів контактних центрів у кожній області, куди можна звертатися самостійно з відповідним запитом.

Місцеві органи влади, своєю чергою, мають супроводжувати евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.

“На п’яти “відправляючих” вокзалах – у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій – стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися з місцем майбутнього тимчасового поселення. На чотирьох “приймаючих” вокзалах – у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську – евакуйованих, які були зареєстровані, уже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. Ті, своєю чергою, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення”, – розповіли в Укрзалізниці та додали, що зареєструватися в системі можна буде також у деяких потягах.

Зареєструватися в системі можна не тільки на вокзалі, але й у деяких потягах. Працівники залізниці, які допоможуть із цим, їздитимуть на таких рейсах (номери потягів та маршрути можуть змінюватись):

1. № 209/210 Харків – Івано-Франківськ;

2. № 233/234 Покровськ – Чоп;

3. № 219/220 Запоріжжя – Львів;

4. № 238/237 Одеса – Ужгород;

5. № 136/135 Одеса – Чернівці;

6. № 13/14 Київ – Солотвино;

7. № 43/44 Київ – Івано-Франківськ;

8. № 45/46 Лозова – Ужгород.

Крім того, пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр Укрзалізниці за номером 0 800 503 111.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter