Мінкульт видав книжку з медіаграмотності для дітей

Дата: 08 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Національний проєкт із медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики видав книжку з медіаграмотності для дітей віком 5–10 років “Ніта. Ховайтесь, фейки світу”.

Презентація її відбулася в хабі “Освіторія”, пише Укрінформ.

Джерело: Укрінформ, фотограф – Геннадій Мінченко

Презентуючи видання, заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко підкреслив, що медіаграмотність – це один із пріоритетів для міністерства як напрям, що “прямо впливає і на критичне мислення, і на інформаційну безпеку з точки зору сприйняття інформації, вміння розрізняти фейки”.

Ці навички треба вибудовувати та розвивати змалечку, переконаний він.

“Тому, коли проєкт планувався, ми одразу дивилися на те, які дії для різних вікових груп будуть робитися. І книга для дітей була одним із заходів, який був спланований та анонсований міністерством, і, як було сказано, реалізований через мистецький конкурс”, – уточнив Шевченко.

Джерело: Укрінформ, фотограф – Геннадій Мінченко

За словами керівниці видавництва Bookchef Катерини Дем’янчук, дорослі мають сісти з дитиною і пропрацювати все, що написано в книжці, розібрати кілька фейків, щоб дитина виробила своє вміння критично мислити та оцінювати інформацію.

На її думку, зараз дорослі часто не хочуть приділяти багато часу своїм дітям: вони думають, де б заробити грошей, щоб забезпечити першочергові потреби, а от такі проблеми вони вважають другорядними.

“Але вони не є другорядними, вони є теж першочерговими”, – сказала вона.

Джерело: Укрінформ, фотограф – Геннадій Мінченко

Книжка вийшла накладом 4 тисячі примірників.

Нагадаємо, що в жовтні нинішнього року в Україні завдяки міжнародному проєкту ARTIFAKE з’явилися три мурали на тему протидії дезінформації та популяризації медіаграмотності: у Каховці Херсонської області, Токмаку Запорізької та Бахмуті на Донеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter