В Україні створили проєкт з безоплатної психологічної допомоги для підлітків та молоді

Дата: 24 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
В Україні започаткували проєкт з безоплатної психологічної допомоги підліткам і молоді в онлайн-форматі. Серед тем, з якими вони можуть звернутися до консультантів, – апатія, тривожність, булінг, сексуальна освіта, профілактика ВІЛ та СНІДу.
 
Про це “Укрінформу” повідомили автори ініціативи.
 
Фото: Антикризовий медіа-центр

“Відкритися психологу – незвично для українців. Підліткам довіритись іншій людині ще складніше. Та останнім часом ця тенденція змінюється. Сьогодні перебороти страх, тривожність, сором’язливість дедалі частіше стає ознакою сили. Спеціалісти програми педантично ставляться до анонімності й гарантують нерозголошення конфіденційної інформації”, – розповіли ініціатори.

Психологічну підтримку та допомогу надаватимуть волонтери – студенти факультетів психології та соціальної роботи, що проходять навчання з 2 курсу бакалаврату.

“Часто вони самі нещодавно мали такі ж проблеми як і ті, хто до них звертається. Це консультація за принципом рівний – рівному”, – зауважують ініціатори.

Всі консультації – індивідуальні, безоплатні та анонімні. Вони надаються онлайн через чат на сайті teenergizer.

Консультації надаватимуться в межах спільного проєкту благодійної організації Teenergizer та ГО “YouthUp” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Нагадаємо, що ZMINA зібрала контакти організацій, що надають як безоплатну психологічну підтримку, так і платні консультації.

Крім того, для самозарадності можна пройти онлайн-курси “Базова психологічна допомога в умовах війни”, “Знати, як допомогти” та виконати вправи й рекомендації в ілюстрованому керівництві Всесвітньої організації охорони здоров’я про важливі навички в періоди стресу.

Читайте також: Безоплатна правова допомога під час війни: хто має право і як отримати

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter