В Україні створили онлайн-гайд з прав людини

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

22 листопада Центр громадянських свобод з партнерами Baltic Human Rights Society презентували великий гайд з прав людини. Human Rights Guide – це перший в Україні онлайн-інструмент для правозахисної освіти.

 Про це поінформувала пресслужба Центру громадянських свобод.

Джерело: Центр громадянських свобод

Як повідомляють автори, онлайн-гайд допоможе підвищити обізнаність щодо зрушень, які відбуваються в Україні. Human Rights Guide має дати розуміння громадянському суспільству базових прав людини та допомогти знайти рішення в різних ситуаціях  у повсякденному житті, коли їх можуть порушувати.

Зазначається, що посібник створили за ініціативи Baltic Human Rights Society, яка вже впровадила подібний освітній продукт у семи європейських країнах.

Платформа існує вже в 7 європейських країнах: Латвія, Литва, Естонія, Болгарія, Словаччина, Словенія і Франція. З кінця листопада вона також запускається в трьох інших – в Україні, Молдові та Грузії. Платформу можна використовувати для формальної та неформальної освіти, професорами, вчителями, студентами, – розповіла провідна дослідниця Baltic Human Rights Society Лоліта Бука.

Первинною для всіх країн є англомовна версія, матеріали якої держави можуть адаптувати під власний контекст. 

“Експерти Центру громадянських свобод В’ячеслав Ліхачов та Володимир Яворський попрацювали над тим, щоб гайд був адаптований під наші реалії та потреби. Ми дійсно сподіваємося, що його мова буде максимально наближена до реальності, так само як і приклади”, – сказала виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова.

Водночас, за її словами, посібник надалі розвиватимуть та доповнюватимуть новими нюансами, які за потреби допоможуть зрозуміти різницю конкретного права в різних країнах, а також зорієнтують щодо того, як ми розвиваємося в цій європейській спільноті. 

Посібник доступний для кожного українською та англійською мовами за посиланням www.rights.in.ua.

Нагадаємо, у серпня минулого року освітня платформа “Prometheus” запустила онлайн-курс про права внутрішньо переміщених осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter