В Україні створили Клуб відповідальних медіа

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У травні 2024 року шестеро медіаменеджерів та журналістів заснували громадську організацію “Клуб відповідальних медіа”.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Фото: Depositphotos

Засновниками громадської організації “Клуб відповідальних медіа” стали учасники програми “International Training Programme on Media Regulation in a Democratic Framework Eastern Europe 2022”, а саме:

  • директор з маркетингу телеканалу “Еспресо” Микола Типусяк;
  • голова правління Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталя Клітна;
  • генеральний директор видавництва “Телегазета” Дмитро Кліманов;
  • медіааналітикиня Зоя Красовська;
  • журналістка NV, проєктна менеджерка громадської організації “Жінки в медіа” Олександра Горчинська;
  • координатор проєктів у Представництві Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Богдан Басій

Головою правління новоствореної організації став Микола Типусяк.

Клуб відповідальних медіа створили як платформу для розвитку спілкування, нетворкінгу та обміну знаннями між професіоналами медіаіндустрії. Наша мета – сприяти підвищенню професійних стандартів та розвитку відповідальних медіапрактик в Україні.  Ми плануємо стати знаною платформою для проведення регулярних дискусій, семінарів, тренінгів та інших заходів, що сприятимуть налагодженню діалогу та співпраці в медіаспільноті”, – зазначив Типусяк. 

Минулого року, як зазначає “Детектор медіа”, засновники Клубу відповідальних медіа провели вісім зустрічей з медійниками на різні професійні теми та відчули, що такий формат має попит у спільноти. Тож, щоб продовжувати цю роботу більш системно, вони вирішили зареєструвати громадську організацію. 

Клуб відповідальних медіа відкритий до співпраці з медіа, громадськими організаціями, державними інституціями та всіма зацікавленими сторонами для розбудови якісного і відповідального журналістського середовища в Україні.

Нагадаємо, що у вересні минулого року в Україні з’явилась інтерактивна мапа якісних медіа. Тоді на неї потрапили 101 онлайн-медіа, 24 радіо та 48 телеканалів у всіх регіонах України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter