В Україні створили гарячу лінію, на яку зможуть звертатися за юридичною допомогою жінки із родин військових

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко-центр запустила безоплатну гарячу лінію юридичної допомоги для жінок із родин військовослужбовців.

Про це повідомляє видання “ШоТам”.

Як зазначається, гарячу лінію запустили на базі платформи юридичної допомоги для військовослужбовців, що працює в освітньому центрі з квітня 2023 року. Усі звернення розглядають кваліфіковані юристи з багаторічним досвідом роботи. 

За словами директора гарячої лінії юридичної допомоги Гончаренко-центру Миколи Брюховецького, донедавна гаряча лінія центру фокусувалася тільки на військовослужбовцях хоча “так само активно звертаються й жінки із родин військовослужбовців. Так, їхні запити не завжди пов’язані із військовим правом, але це не означає, що вони менш важливі. Саме тому ми створили окрему гарячу лінію, аби допомогти тим, хто чекає на наших воїнів вдома і потребує правової підтримки“.

Наразі жінки з родин військовослужбовців можуть звертатися на гарячу лінію  з будь-яких юридичних питань. Фахівці нададуть юридичну допомогу як у телефонному режимі, так і в форматі онлайн-конференції на базі Гончаренко-центрів по всій країні.

Брюховецький додав, що в усіх Гончаренко-центрах вже діє програма підтримки жінок із родин військовослужбовців “Плюс-Плюс”. Тому один із варіантів – це звернутися до простору та заповнити форму для онлайн-консультації. Такий формат допоможе команді юристів завчасно підготувати відповіді та обговорити запити більш конкретно.

Гаряча лінія первинної юридичної допомоги для жінок із родин військовослужбовців працює за номером+38 (067) 204-22-07 по буднях з 09:00 до 18:00. Для консультації в форматі онлайн-конференції жінкам із родин військовослужбовців необхідно зареєструватися за цим посиланням.

Також свої звернення можна надсилати на електронну пошту lawyergoncharenkoua@gmail.com.

Нагадаємо, у червні поточного року Секретаріат уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запустив додаткову гарячу лінію юридичної допомоги, на яку можуть звернутися родичі зниклих безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter