#SuspendKremlin: в Україні стартувала глобальна ініціатива задля витіснення російської пропаганди

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні стартувала глобальна ініціатива #SuspendKremlin, що має на меті зупинити поширення російської пропаганди на платформах соцмереж; її започаткували волонтери Digital Diplomacy Task Force, що об’єднує грузинів, американців та українців. 

Про це повідомив представник ініціативи Віталій Мороз на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: pexels.com

Ідея ініціативи проста — достукатися до СEO техгігантів Twitter, Meta, Google, аби ті “вичистили російський уряд та пропаганду з Росії зі своїх платформ”, наголосив він.

Росія використовує західні платформи для просування своєї “пропаганди війни” і робить це в порушення міжнародних договорів, уточнив Мороз.

“Техгіганти зробили тільки половинчасті кроки щодо Росії,  їм чи не вистачає мужності чи здорового глузду, адже Росія порушує своїми дописами правила цих же соцмереж. Відповідно, ціль кампанії — донести до СEO Twitter, Meta, Google ідею закрити офіційні акаунти Кремля та їхніх афілійованих медіа”, — написав він.

Учасники проєкту вже надіслали сотні листів до компаній із проханням закрити на платформах відповідні акаунти.

Долучитися до кампанії можна через хештег #SuspendKremlin.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські медіа поширюють фейк про те, що США нібито помилково надали Україні дві тактичні ядерні ракети. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter