В Україні проведуть щорічний забіг, щоб зібрати кошти на ліки для жінок з раком грудей

Дата: 23 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

29 вересня в Україні вже вчетверте організують міжнародний благодійний забіг Race for the Cure, присвячений підтримці жінок, які борються з раком молочної залози.

Про це пише Divoche.media.

Фото: 24 канал

Основна мета заходу – зібрати 2,5 мільйона гривень на придбання медикаментів, які не фінансуються державою.

Директорка Фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family Анна Узлова зазначила, що Race for the Cure символізує єдність, підтримку і небайдужість, а не просто спортивні досягнення. Вона підкреслила, що кожен учасник робить важливий внесок, адже кінцева мета забігу – зібрати необхідні кошти на ліки. 

“На жаль, з повномасштабним вторгненням люди стали менше приділяти увагу своєму здоровʼю. Це і психологічний, і фінансовий фактор, і недоступність дороговартісних ліків, які особливо потрібні при раку грудей III–IV стадій”, – підкреслила Узлова.

За її словами, кожна четверта пацієнтка потребує таких ліків, але держава не покриває витрат на них, що створює значне фінансове навантаження, з яким самотужки впоратися складно. Саме тому фонд організовує збір коштів на ці препарати.

Крім того, одним із завдань забігу є підвищення обізнаності про рак молочної залози та важливість ранньої діагностики, а також підтримка тих, хто стикається з цією хворобою наодинці.

Очільниця фонду також підкреслила важливість символічної підтримки: коли учасники одягають рожевий одяг або використовують рожеві стрічки, вони роблять людей, які зіткнулися з раком, помітнішими. Саме тому підготовка до наступного забігу починається одразу після завершення попереднього, і фонд радий бути частиною великого європейського руху, підтриманого у 24 країнах.

Тогорічний забіг, що відбувався на території ВДНГ, обʼєднав 502 учасників, а ще 40 людей приєдналися до нього в інших містах України. Також забіги проводили за кордоном, де дистанції подолали 90 учасників з Німеччини, Польщі, США, Іспанії, Англії та інших країн.

Приєднатися до забігу можна офлайн у Києві або онлайн з будь-якого міста України чи світу. Для участі в Києві, у Національному комплексі “Експоцентр України”/ Urban Park (проспект Академіка Глушкова, 1), потрібно зареєструватися, сплатити внесок (20 євро) і взяти участь у забігу на дистанцію 2 або 5 кілометрів. Дистанцію у 2 кілометри можна пройти також пішки чи скандинавською ходьбою. Старт забігу – 29 вересня, об 11:00.

Перші 500 зареєстрованих отримають футболки. Учасники з історією раку грудей отримають рожеві футболки, інші – білі (для родичів, друзів, лікарів, груп підтримки). Також можна одягнути футболку з минулого забігу, вибравши відповідний варіант під час реєстрації.

Долучитися можна в будь-який день жовтня, зареєструвавшись онлайн і подолавши дистанцію в зручному місці. Крім того, можна підтримати акцію фінансово, зробивши комфортний донат.

Нагадаємо, що в Україні під час виїзних обстежень у межах Всесвітнього дня боротьби проти раку медики виявили 78 випадків онкологічних захворювань; загалом обстеження пройшли 20 тисяч громадян – понад тисячу з них скерували на додаткові огляди.

ZMINA публікувала поради, як допомогти онкохворій людині, яка щойно дізналася про діагноз.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter