В Україні друкуватимуть на 3D-принтерах клапани для апаратів штучної вентиляції легень

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Українська компанія Revel Laboratory друкуватиме на 3D-принтерах клапани для апаратів штучної вентиляції легень, які необхідні для підтримування життя тяжкохворих на коронавірус людей. 

Про це у фейсбуку повідомив співвласник компанії Давид Ставніцер.

Тяжелые времена требуют инновационных решений. Именно по этому Revel Laboratory переводит все свои 3D принтера на…

Опубліковано David Stavnitser Вівторок, 17 березня 2020 р.

Revel Laboratory не перша стала друкувати на 3D-принтерах клапани для апаратів штучної вентиляції легень. В Італії, де лише за одну добу виявили майже 500 заражених, група ентузіастів узялася друкувати клапани та вже врятувала щонайменше 10 життів.

“Важкі часи вимагають інноваційних рішень. Саме тому Revel Laboratory переводить всі свої 3D-принтери на виробництво клапанів для ШВЛ. Це рішення придумали наші італійські колеги – компанія Isinnova. Такий клапан дозволяє приєднувати відразу двох пацієнтів на один апарат ШВЛ”, – написав Ставніцер. 

Revel Laboratory закликала лікарні, які відчувають перебої з постачанням клапанів або необхідність у додаткових постачаннях, зв’язатися з ними. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

Через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі обмежили пропуск людей

Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про обмеження роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Водночас у Держприкордонслужбі вже розповіли, як обійти обмеження на КПВВ, а в Кабміні заявили, що прикордонники пропускатимуть українців через адмінмежу з Кримом “для гуманітарних потреб”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter