В Україні до 14 років за ґратами засудили кореспондента пропагандистського видання “Політнавігатор”

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Вінницький міський суд визнав винним у державній зраді колишнього позаштатного кореспондента інтернет-видання “Політнавігатор” та засудив його до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 7 грудня.

Ілюстративне фото

Як інформує видання, навесні 2014-го житомирянин Володимир Михайлов відгукнувся на оголошення про роботу власника і головного редактора проросійського інтернет-видання “Політнавігатор”, що працювало в анексованому Криму, Сергія Степанова.

За версією обвинувачення, у квітні–травні 2014 року фігурант, працюючи в прокремлівському інтернет-виданні позаштатним кореспондентом, підготував статті, фото і відеоматеріали: “Жириновский: На Востоке Украины гибнут русские люди, требуем от руководства России принятия всех необходимых мер”; “11 мая прийди на референдум! Поддерживаете ли вы акт о государственной самостоятельности Донецкой Народной Республики”;  “Лидер “Оплота” засветился на параде в Севастополе и призвал вооружаться”.

За даними слідства, у період із 24 лютого по 10 березня 2022-го Степанов доручив Михайлову готувати заздалегідь неправдиві тенденційні матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні, викривлення реальних обставин воєнної агресії та приховування злочинів військовослужбовців РФ.

Зазначається, що у суді Михайлов визнав вину частково. Він повідомив, що був репортером видання “Політнавігатор” у Києві. За словами обвинуваченого, його робота мала інший характер, аніж про це написано в обвинувальному акті. Завдання він не отримував, а працював з інформацією у місті Києві, у “ЛНР” і “ДНР” не був. Репортажі з Севастополя не його.

Фігурант запевняв, що готував статті з економіки, а політика – не його тема. Писав під псевдонімом. За свою роботу він отримував зарплату на банківську картку.

Про статті 2014 року Михайлов заявив, що вони йому не належать.

Під час обшуку в помешканні Михайлова вилучили ноутбук і два телефони. На гаджетах виявлено листування із головредом “Політнавігатора” вже після початку широкомасштабного вторгнення військ РФ. З листування видно, що Степанов давав настанови Михайлову, щоб публікації мали більш драматичний характер, рекомендував дивитися Трухана (російського військового у запасі), надсилав посилання на пропагандистські ютуб-канали, з яких треба брати інформацію для статей.

Суд засудив Михайлова до чотирнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні заочно судитимуть Сергія Степанова, власника одного з головних пропагандистських медіа Росії в окупованому Криму – підсанкційного видання “Політнавігатор”; у квітні поточного року чоловікові висунули підозру в державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter