В РФ Фонд “Вільна Росія” внесли до переліку “екстремістських організацій”

Дата: 27 Липня 2024
A+ A- Підписатися

РФ внесла Фонд “Вільна Росія” (Free Russia Foundation) до переліку заборонених через “екстремістську діяльність” організацій як структурний підрозділ неіснуючого “Антиросійського сепаратистського руху”.

Про це повідомили у правозахисному об’єднанні “Перший відділ”.

Джерело: t.me/deptone

Зазначається, що у переліку, який веде Мін’юст, згадується ще понад 50 організацій, які також включені до цього списку як “структурні підрозділи” така званого “Антиросійського сепаратистського руху”. Але про те, що вони заборонені через екстремістську діяльність, раніше не повідомлялося.

Некомерційна організація “Вільна Росія” була створена в США російськими емігрантами у 2014 році. Фонд допомагає російським та українським політв’язням, російським емігрантам, а також бореться із пропагандою.

На сайті фонду зазначено, що це “міжнародна організація, яка підтримує громадянське суспільство та демократичний розвиток у Росії”.

Нагадаємо, у березні минулого року РФ генеральна прокуратура визнала небажаною діяльність неурядової організації Free Buryatia Foundation/ Фонд “Вільна Бурятія”, зареєстрованої в США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter