У Раді збирають підписи за звільнення Олексія Арестовича з офіційних посад у керівництві держави

Дата: 16 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Народні депутати ініціювали збір підписів під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити Олексія Арестовича з офіційних посад у керівництві держави.

Також вони просять владу зробити офіційну заяву, що відмежує ОПУ від його “приватних експертиз” із військової тематики, пише “Детектор медіа”.

Олексій Арестович. Фото із соцмереж

Приводом до цього стала гіпотеза Арестовича, яку він висловив в інтерв’ю Марку Фейгіну, сказавши, що трагедія 14 січня в Дніпрі сталася нібито через збиття російської ракети засобами протиповітряної оборони Збройних сил України. Його коментар довелося спростовувати Міністерству оборони.

“Таким чином, прикриваючись статусом, який в очах суспільства гарантує йому доступ до реальної інформації, Олексій Арестович поширив дезінформацію та корисні ворогу вигадки. Очевидно, це було зроблено заради приватних інтересів, але в даній ситуації вони повністю суперечать інтересам української держави та суспільства…” – наголосили нардепи у зверненні.

На їхнє переконання, свідченням того, що своїми діями Арестович зашкодив Україні, є те, що цю тезу масово підхопили й поширили ЗМІ країни-агресора.

Загалом парламентарі вважають, що вислови радника ОПУ більше нагадують політичну діяльність та формування власного іміджу ніж виконання інформаційної чи пропагандистської функції.

“Детектор медіа” подав скриншоти тексту звернення нардепів до Єрмака.

Також на сайті “Детектора медіа” повідомили, що, за їхньою інформацією, до голови СБУ скерували звернення, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”.

Про підготовку такого звернення раніше написала народна депутатка Соломія Бобровська на своїй сторінці у фейсбуку.

Раніше Олексій Арестович уже викликав обурення своїми заявами. Зокрема, представники громадського сектору обурилися його висловлюванням щодо активістів, коли той заявив, що успіхи в будь-якій сфері можуть відбутися, якщо до цього не дотичні активні громадяни.

Через останні заяви Арестовича про ЛГБТ-людей, яких він назвав “людьми з відхиленнями”, активісти закликали звільнити його з посади радника голови ОПУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter