В окупованому Севастополі на місцевого жителя склали адмінпротокол за прослуховування української пісні вдома

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Севастополі на місцевого жителя склали адмінпротокол за прослуховування української пісні у себе вдома, тепер на чоловіка чекає суд.

Про це пише видання “Крим.Реалії” з посиланням на росЗМІ.

Джерело: pixabay.com / oleg_mit

Згідно з повідомленням, 42-річний чоловік, перебуваючи вдома з відчиненими вікнами, слухав “заборонену” композицію, а також нібито вигукував “націоналістичні гасла”.

Російські силовики розцінили пісню як “гімн націоналістів”. 

За це він отримав адміністративний протокол за статтею – “пропаганда та публічна демонстрація нацистської атрибутики”. Йому загрожує адміністративний арешт до 15 діб.

Як пишуть кримські телеграм-канали, фігуранта переслідують за прослуховування композиції “Ой у лузі червона калина”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що незаконний Гагарінський райсуд окупованого Севастополя заарештував 31-річного чоловіка за “вигуки нацистських гасел”.

На одному з пляжів Севастополя чоловік “почав вигукувати гасла Організації українських націоналістів (ОУН)”, заявили російські силовики. Також вони опублікували відео, на якому чоловік вимовляє гасло: “Слава Україні, героям слава”.

Також у Севастополі російські окупанти затримали 19-річного випускника однієї зі шкіл міста, склали на нього адміністративний протокол за “дискредитацію армії РФ” у соцмережах, а також змусили записати відеовибачення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter