В окупованому Севастополі колеги донесли на жінку: тепер її судитимуть за “дискредитацію армії РФ”

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Севастополі поліцейські знайшли й склали протокол на 43-річну місцеву жительку за “дискредитацію армії РФ”: на жінку написали донос її колеги по роботі. 

Про це стало відомо з проросійських медіа, пише видання ZMINA.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як ідеться в повідомленні, “в результаті оперативно-розшукових заходів співробітники Центру протидії екстремізму УМВС Росії в м. Севастополі спільно з колегами з регіонального підрозділу УФСБ Росії встановили особу правопорушниці, яка припустилася висловлювань, спрямованих на дискредитацію Збройних сил Росії”. 

Жінка під час розмови з колегами публічно висловлювалася в негативній формі щодо використання збройних сил РФ в Україні, заявили окупанти. 

Щодо неї склали протокол про адміністративне правопорушення, санкція відповідної статті передбачає адміністративний штраф від 30 до 50 тисяч рублів.

Справу жительки Севастополя передали до окупаційного Ленінського райсуду “для розгляду по суті”.

Нагадаємо, що станом на кінець минулого року Кримська правозахисна група зафіксувала 468 адміністративних справ проти кримчан через “дискредитацію” окупаційної армії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії дозволили конфіскацію майна в засуджених за такими кримінальними статями, як поширення “фейків” про російську армію, дезертирство, невиконання наказу, участь у небажаній організації, а також “публічні заклики, спрямовані проти безпеки держави”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter