В окупованому Криму жителя Керчі змусили публічно просити вибачення за “дискредитацію” армії РФ

Дата: 02 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму жителя Керчі змусили перепросити на камеру за допис у соцмережі, в якому той “дискредитував” російську армію.

За даними інформагенції “Голос Криму”, йдеться про Олександра Попова.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Попов начебто розмістив “дискредитаційний” допис у соцмережі “Вконтакте”. Він зробив це, бо “із великим занепокоєнням ставиться до знищення цивільної інфраструктури”, також до “загибелі мирних громадян та військовослужбовців, як з однієї, так і з другої сторони”.

Матеріали справи нібито направлено до окупаційного “суду”, уточнюється в дописі “Голосу Криму”.

Нагадаємо, що стаття про “дискредитацію збройних сил РФ” з’явилася в кримінальному кодексі цієї країни після повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року. У такий спосіб влада РФ намагається боротися зі спротивом незгодних з війною.

У квітні 2023 року Володимир Путін підписав нову редакцію Закону “Про громадянство”, згідно з якою засуджених за статтями про військові “фейки” або “дискредитацію” російської армії – стаття 280.3 кримінального кодексу РФ – можна позбавляти набутого російського громадянства. 

Станом на квітень 2024 року в окупованому Криму російські силовики склали 780 протоколів про “дискредитацію” російської армії, з них щодо 680 ухвалили судові рішення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії дозволили конфіскацію майна в засуджених за такими кримінальними статями, як поширення “фейків” про російську армію, дезертирство, невиконання наказу, участь у небажаній організації, а також “публічні заклики, спрямовані проти безпеки держави”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter