У Криму окупанти склали вже 780 протоколів про “дискредитацію” російської армії

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму станом на 15 квітня російські силовики склали вже 780 протоколів про “дискредитацію” російської армії, з них щодо 680 ухвалили судові рішення.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив заступник постійного представника президента України в АРК Денис Чистіков.

Джерело: Shutterstock

“Як ми бачимо, Крим є одним із пріоритетних для російських правоохоронних органів, тому що він входить до числа лідерів за кількістю справ, що порушуються за “дискредитацію” російської армії”, – уточнив він.

Штрафних санкцій за цими статтями окупанти зібрали понад 21 мільйон російських рублів.

За даними представництва, 41% рішень окупаційних судів Криму за цією статтею ухвалений щодо жінок.

На переконання Чистікова, й існування спротиву кримчан уже після повномасштабного вторгнення, і активність, яку можна бачити за рішеннями судів, демонструє, що Крим – це Україна.

“І громадяни України, які живуть у Криму, не збираються миритися з тим, що там відбувається”, – зазначив він.

Нагадаємо, що стаття про дискредитацію збройних сил РФ з’явилася в кримінальному кодексі цієї країни після повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року. У такий спосіб влада РФ намагається боротися зі спротивом незгодних з війною.

У квітні 2023 року Володимир Путін підписав нову редакцію закону “Про громадянство”, згідно з якою засуджених за статтями про військові “фейки” або “дискредитацію” російської армії – стаття 280.3 кримінального кодексу РФ – можна позбавляти набутого російського громадянства. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії дозволили конфіскацію майна в засуджених за такими кримінальними статями, як поширення “фейків” про російську армію, дезертирство, невиконання наказу, участь у небажаній організації, а також “публічні заклики, спрямовані проти безпеки держави”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter