В окупованому Криму “суд” оштрафував дівчину за відео з виконанням гімну України

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму підконтрольний РФ Бахчисарайський  суд оштрафував 20-річну місцеву мешканку на 50 тисяч рублів за опубліковане відео з виконанням гімну України.

Про це пише видання “Крим.Реалії” із посиланням на пресслужбу суду.

Фото: Getty Images

Суд вважає, що вина правопорушниці у скоєнні адміністративного правопорушення доведена та її дії підлягають кваліфікації за ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП РФ як публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил РФ“, – йдеться у повідомленні.

Пресслужба російського суду не назвала імені дівчини, проте в телеграм-каналі проросійського блогера  Олександра Таліпова “Крымский Смерш” стверджується, що мова йде про мешканку села Фурманівка Бахчисарайського району Евеліну Меметову, на яку Таліпов написав скаргу російським силовикам через відео з виконанням гімну України в одній із соцмереж.

Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах “Крымский Смерш” і “ТаліпоV Online Z” публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок його скарг кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ.

Нагадаємо, у Росії заблокували музичний сервіс Last.fm. Офіційно причини цього не називають, але, ймовірно, причиною стало те, що в окупованій Алушті жінка прослухала пісню українського гурту Jalsomino “Чорнобаївка”. 

За час повномасштабного російського вторгнення в Україну новин з окупованого Криму про те, як там переслідують людей за прослуховування українських пісень, побільшало. Загалом за рік великої війни на півострові російські силовики склали 247 протоколів проти кримчан за антивоєнні виступи, а щонайменше 14 людей постраждали за прослуховування українських пісень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter