В окупованому Криму продали “націоналізованого” майна громадян України на 2,1 мільярда рублів

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Російська влада в окупованому Криму продала “націоналізоване” майно громадян України на суму 2,1 мільярда рублів.

Про це заявив голова окупаційного парламенту півострова Володимир Константинов пропагандистському медіа “РИА Новости”.

Крим, Феодосія. Фото з відкритих джерел

Він уточнив, що минулого, 2023 року такого майна продали на суму 1,7 мільярда рублів, нинішнього – на понад 416 мільйонів. 

Константинов також заявив, що підконтрольна Росії влада на півострові сподівається до кінця року отримати “значні доходи” від продажу майна українських громадян.

Нагадаємо, що постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева неодноразово заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.

Крім того, у представництві наголошували на тому, що права потерпілих власників майна відновлять через повернення цього майна чи компенсацію від Росії, зокрема у вигляді репарацій.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупаційна влада Криму планує відібрати активи 110 українських фізичних і юридичних осіб, які “вчиняють щодо Росії недружні дії”, серед іншого в списку є майно української співачки кримськотатарського походження, переможниці “Євробачення”-2016 Джамали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter