В окупованому Криму через спеку різко зріс дефіцит води – активіст

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму різко загострилося питання водопостачання, через підвищений попит місцеві торговельні мережі підняли ціни на воду.

Про це розповіли у кримському відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea, пишуть “Крим.Реалії”.

Ілюстративне фото. Джерело: Foto: la voz.com.ar

Активісти розповіли, що пересох найвищий водоспад на півострові Учан-Су, практично висохла річка Альма, що живить Партизанське водосховище для потреб Сімферополя, та річка Чорна, яка наповнює Чорноріченське водосховище, а звідти вода подається до Севастополя.

На межі висихання опинилася річка Бурульча, дрібні річки пересохли зовсім. Загалом вода пішла з багатьох джерел, тому рівень води у кримських водосховищах різко знизився, заявили у #LiberateCrimea.

Раніше окупаційна влада Криму стверджувала, що накопичених під час зимових опадів запасів води вистачить на півтора року. Проте ніхто не очікував аномальної спеки й посухи, що почалася тут ще з березня, тож прогнози не спрацювали.

“Пожежі охопили Крим. Посуха б’є і по сільському господарству, різко зросли ціни на кримський сир, оскільки надої молока впали не по сезону”, – сказав активіст #LiberateCrimea.

Спостерігається спекулятивне зростання цін на воду в магазинах – за літо ціна зросла приблизно на третину. Наприклад, у парку “Тайган” півлітрова пляшка води коштує щонайменше сто рублів. За інформацією активістів, там багато випадків сонячних ударів.

“Але замість того, щоб встановити бювети з безплатною водою, як це має робитися, там продають воду з чотириразовою націнкою”, – зазначив активіст.

Окупаційна влада на ціни жодним чином не впливає, уточнив він.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Росією Криму розпочали велике дорожнє будівництво – від траси “Таврида” планують зробити нову дорогу до Судака, через це під загрозою опинився кримський ліс.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter