В окупованому Донецьку засудили трьох оборонців Маріуполя за нібито розстріл цивільних

Дата: 02 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий ʺверховний суд ДНРʺ присудив 28 і 29 років колонії суворого режиму трьом українським військовослужбовцям – Богдану Потапову, Дмитру Брайку та Ескендеру Кудусову – за нібито розстріл людей та жорстоке поводження з цивільним населенням.

Про це повідомляє слідком РФ.

Українські військовополонені

Військовополонених нібито визнали винними в убивстві двох людей, вчиненому організованою групою, з мотивів політичної, ідеологічної ненависті та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Потапова і Брайка запроторили за ґрати до 28 років кожного, а Кудусова  – до 29 років 6 місяців позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.  

За версією російського слідства, у квітні 2022 року Потапов, перебуваючи на бойовій позиції на території Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, нібито виявив двох мирних жителів, які пересувалися залізничним мостом. Про побачене він доповів через радіозв’язок командиру відділення Брайку і командиру взводу Кудусову. Вони нібито віддали наказ про ліквідацію цивільних. 

Нагадаємо, що так званий суд в окупованому Донецьку відправив до колонії полоненого українського військовослужбовця бригади “Азов” Олексія Киркалова за нібито розбій, викрадення чужого майна та жорстоке поводження з цивільним населенням. Раніше окупанти вже відправили військовослужбовця за ґрати на довічне. А також незаконно засудили військовополоненого Артема Синельникова до 27 років ув’язнення за нібито жорстоке поводження з цивільними та навмисне вбивство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter