В окупованому Донецьку ув’язнили на 27 років військовополонених “азовців” Євгена Назаровського та Михайла Суханюка

Дата: 12 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в окупованому Донецьку звинуватив оборонців Маріуполя Євгена Назаровського та Михайла Суханюка у нібито жорстокому поводженні з цивільними та вбивстві двох жінок. 

Про це повідомили у слідкомі РФ. 

Євген Назаровський і Михайло Суханюк, скриншот з відео допиту

На момент повномасштабного вторгнення Назаровський з позивним “Каєн” і Суханюк з позивним “Думкан” проходили військову службу за контрактом на посаді “номер розрахунку міномета” в “Азові” (військова частина 3057 НГУ).

Окупанти офіційно звинуватили оборонців Маріуполя в жорстокому поводженні із цивільним населенням та убивстві двох і більше осіб, вчинене групою осіб з мотивів ідеологічної та політичної ненависті. 

Згідно з матеріалами так званого слідства, 4 березня 2022 року командир мінометної батареї, майор Арсен Дмитрик вирішив налякати цивільне населення і віддав підлеглим військовослужбовцям Назаровському і Суханюку наказ здійснити невибірковий обстріл житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури в мікрорайоні Східний у Маріуполі. 

За версією окупантів, Назаровський і Суханюк виконали наказ командира і здійснили щонайменше 10 пострілів із міномета. Внаслідок цього на вулицях 9 Травня та Київська дві цивільні жінки 1960-го і 1968 років народження нібито отримали смертельні поранення.

Українського командира Дмитрика, який нібито й віддавав цей наказ, росіяни заочно запроторили за ґрати на довічно та “оголосили в міжнародний розшук”. 

Нагадаємо, що РФ неодноразово займалася показовими, масовими судилищами щодо оборонців Маріуполя. Раніше ми писали про Сергія Рудика і Миколу Величка, Олега Полуляхова, Івана Філіпова, Ігоря Філіна, Мирослава Чорномора та багатьох інших військовослужбовців ЗСУ, яких  незаконно засудив окупаційний режим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter