В Одесі затримали підлітків, яких росіяни завербували для підпалу автівок ЗСУ

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися

З початку 2024 року в соцмережах активізувалися спецслужби Російської Федерації, які вербують до підпільної підривної діяльності підлітків віком від 13 років, зокрема, кілька завербованих неповнолітніх українців затримали в Одесі.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Ілюстративне фото. Джерело: itvua.tv

За підпали працівники спецслужб РФ обіцяють  щедру грошову винагороду.

Зокрема, в Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які підпалили два автомобілі, що належали військовослужбовцям ЗСУ. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одну автівку, розповів начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський.

Матеріали слідчі поліції передали до СБУ. Фігурантам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 113 – “Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану” Кримінального кодексу України.

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передали на поруки батькам. Інших за рішенням суду взяли під варту без права внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи.

Підпали автомобілів військовослужбовців також ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

У Нацполіції закликали батьків уважніше ставитися до дітей і попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Києві підлітки розгорнули нацистський прапор поруч із ростовою лялькою пса Патрона. Поліція почала розслідування обставин інциденту.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter