В Одесі від початку повномасштабного вторгнення РФ реабілітували понад пів тисячі військових

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Одесі реабілітували щонайменше 650 військових. 

Про це в Медіацентрі Україна–Укрінформ розповіла завідувачка відділення реабілітації тамтешнього шпиталю Олена Тараканова.

Будівля шпиталю. Фото: Думская

Допомогу військові отримують на базі багатопрофільного шпиталю ветеранів на Великому Фонтані. 

Пацієнти, що перебувають на стаціонарному лікуванні, отримують повний спектр лікування, що за протоколами НСЗУ не менше трьох годин за добу.

“Пацієнти до нас потрапляють після важких поранень, втрати кінцівок, важких контузій і так далі. Ми працюємо з нашими захисниками – це головні наші пацієнти зараз”, – розповідає про роботу Тараканова. 

Окрім фізичної реабілітації, військові також отримують допомогу на базі психоневрологічних лікарень. За півтора року такі послуги отримали понад  тисячу з них. 

“В наших закладах є перевага того, що в нас працюють не тільки лікарі-психіатри, а ще доступні різні спеціалісти – терапевти, кардіологи, неврологи й т.д. Раніше ми і не знали, як працювати з тими, хто пережив такі важкі поранення, втрату кінцівок та контузії. Вже через місяць після 24 лютого ми зрозуміли й почали активно приймати поранених”,каже керівниця центру ментального здоров’я та завідувачка відділу психосоціальної підтримки Ганна Велічко

Нагадаємо, що нещодавно у Львові запрацював новий центр для реабілітації поранених військових. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter