У Німеччині пропонують дозволити працевлаштовувати українців без достатнього знання мови

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Асоціація міст і муніципалітетів Німеччини пропонує надати українцям можливість влаштовуватися на роботу без достатнього знання німецької мови. Це мало б прискорити їхню інтеграцію.

Про це пише Tagesschau.

Ілюстративне зображення. Фото: Mavista

Керівний директор асоціації Андре Берхеггер переконаний, що необхідно запустити “інтеграційний турбодвигун у Німеччині”.

“Ми все ще занадто бюрократичні та негнучкі, коли справа доходить до інтеграції на ринку праці. Має бути можливість почати працювати без потреби попереднього проходження мовних та інтеграційних курсів”, – пояснив він.

Берхеггер вважає, що заходи з інтеграції та вивчення мови мають здійснюватися паралельно з початком роботи.

“Ми маємо бути готові до того, що до нас продовжуватимуть приїжджати біженці з України. Також наразі не очікується, що більшість українців повернеться на батьківщину найближчим часом”, – підсумував керівний директор.

Нагадаємо, що 24 листопада минулого року в Бундесраті, представництві німецьких федеральних земель, затвердили рішення Бундестагу продовжити статус тимчасового захисту для біженців з України до початку березня 2025 року.

У відомстві уточнили, що посвідки на проживання біженців з України, які втекли через російське повномасштабне вторгнення та отримали захист у Німеччині, продовжать діяти до 4 березня 2025 року.

На початку минулого року німецьке видання Zeit online з посиланням на члена правління Федерального агентства зайнятості Даніеля Терценбаха писало, що в Німеччині вже працевлаштувалися 86 тисяч українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter