Німеччина продовжила тимчасовий захист для біженців з України до березня 2025 року

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
24 листопада у Бундесраті, представництві німецьких федеральних земель, затвердили рішення Бундестагу продовжити статус тимчасового захисту для біженців з України до початку березня 2025 року.
 
Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ ФРН.
 
Фото: Jonas Walzberg/dpa

У відомстві уточнили, що посвідки на проживання біженців з України, які втекли через російське повномасштабне вторгнення та отримали захист у Німеччині, продовжать діяти до 4 березня 2025 року.

“Мені приємно, що Бундесрат сьогодні схвалив нашу постанову. Будь-хто, кому довелося тікати від смертоносної війни Путіна, буде й надалі в безпеці з нами та матиме доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статусу захисту біженців України. Ми продовжуватимемо захищати життя багатьох людей з України – поки триває ця жахлива війна. Ми продовжуємо тісно підтримувати Україну”, – прокоментувала рішення міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Посадовиця уточнила, що особи, яких це стосується, не повинні подавати заяву на продовження свого статусу проживання і проводити співбесіди з імміграційними органами. Дозволи продовжуються автоматично, що до того ж економить гроші цим органам в обсязі близько 10 млн євро.

Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн–членів ЄС наприкінці вересня 2023 року.

Нагадаємо, що 19 жовтня Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року.

Раніше ZMINA повідомляла, що за даними Євростату, станом на кінець березня 2023 року в Європі громадяни України становили 98% отримувачів тимчасового захисту. З них майже половина (47%) – це дорослі жінки віком 35–64 років, 35% – діти, 18% дорослі чоловіки.

Найбільше наших громадян залишаються у Німеччині (1 067 755 осіб – це 27% від усіх біженців у Європі), Польщі (976 575 осіб – 25%) та Чехії (325 245 осіб – 8%).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter