У Німеччині вже працевлаштувалися 86 000 українських біженців

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Федеральному агентстві зайнятості Німеччини вважають, що українські біженці допомогли зменшити навантаження на місцевий ринок праці, адже в країні наразі знайшли роботу близько 86 тисяч українців і їхня кількість продовжує зростати.

Про це повідомляє німецьке видання Zeit online із посиланням на члена правління Федерального агентства зайнятості Даніеля Терценбаха.

За даними Терценбаха, з лютого 2022 року в Німеччині на 65 тисяч більше українців сплачують внески на соціальне страхування, що вказує на їхнє офіційне працевлаштування. Ще близько 21 тисячі українців зайняті на так званих мініроботах (дохід становить до 450 євро на місяць, що дозволяє претендувати на соцвиплати).

Така ситуація слугує боротьбі з нестачею кадрів у німецькій економіці. “Німецький ринок праці є сприйнятливим“, – зазначив посадовець.

За його прогнозами, кількість працівників з України збільшиться найближчим часом, зокрема після того, як вони закінчать інтеграційні та професійні мовні курси Федерального відомства з питань міграції та біженців.

У Федеральному агентстві зайнятості Німеччини стверджують, що велика кількість біженців з України бажає залишитися в Німеччині на довший період часу і вивчити німецьку мову.

Ми бачимо дуже високий рівень мотивації, аж до того, що вони переплачують податки“, – підкреслив Терценбах.

За його словами, все більше українських чоловіків працездатного віку також приїжджають до Німеччини – попри обов’язкову військову службу в Україні.

Як повідомляють у Федеральному статистичному управлінні у Вісбадені, з початку повномасштабної війни Росії кількість українців у Німеччині за рік зросла у 7 разів.

Раніше ZMINA повідомляла, що з лютого 2022 року в Литві працевлаштувалася 21 тисяча українців, тобто близько половини всіх працездатних українських біженців, що приїхали до цієї країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter