В Криму “суд” на два місяці продовжив арешт для активіста Енвера Кроша

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
У тимчасово окупованому Криму незаконний “Верховний суд Криму” залишив під арештом активіста Енвера Кроша, одного з кримських татар, викрадених на півострові 11 серпня. Чоловіка обвинувачують у “справі Хізб ут-Тахрір”.
 
Про це повідомляє Кримська солідарність із посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.
 
Енвер Крош. Фото: Ілля Тарасов, Радіо Свобода

Зазначається, що “верховний суд” у Криму залишив активіста під арештом, відхиливши скаргу захисту. Слухання проводилось у закритому режимі. Суд обґрунтував це “інтересами безпеки”, повідомив адвокат.

“Апеляційна судова колегія верховного суду” Криму ухвалила, що Крош має провести 2 місяці в СІЗО, згідно з рішенням Київського районного суду.

Ці люди не злочинці. Енвер Крош у своєму виступі сказав, що він взагалі не розуміє, що він робить у слідчому ізоляторі, бо жодних злочинів не чинив. Йдеться про аудіозапис 2015 року у Джанкойській мечеті, де люди обговорювали релігійні теми, побутові теми, різні теми соціально-політичного характеру. І сьогодні йому за це загрожує до 20 років ув’язнення. І обрано саме такий запобіжний захід як СІЗО”, – сказав Курбедінов, додавши, що вважає арешт тиском на свого підзахисного.

Раніше ZMINA повідомляла, що Енвера Кроша, одного з кримських татар, викрадених у Криму, російські силовики били півтори години по дорозі з Джанкоя до Сімферополя. 

Нагадаємо, російські силовики 11 серпня провели обшуки у будинках чотирьох кримськотатарських родин.

Росіяни увірвались до будинків о 4-й ранку. Обшуки проводили в Джанкої та Джанкойському районі у родин Сеитяя Аббозова, Енвера КрошаВілена Темер’янова та Мурата Мустафаєва

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter