Росіяни у Криму увірвалися з обшуками до 4 кримськотатарських родин: двох людей забрали

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму російські силовики 11 серпня провели обшуки у будинках чотирьох кримськотатарських родин. 

Про це повідомили у “Кримській солідарності” та голова Меджлісу Рефат Чубаров

Фото: Кримська солідарність

Росіяни увірвались до будинків о 4-й ранку. Обшуки проводили в Джанкої та Джанкойському районі у родин Сеитяя Аббозова, Енвера Кроша, Вілена Темер’янова та Мурата Мустафаєва

Як зазначають активісти “Кримської солідарності”, біля будинку Енвера Кроша знаходяться два службових автомобілі силовиків, а також п’ять осіб співробітників ОМОНу та Росгвардії.

“Зйомку забороняють, наш кореспондент повідомляє, що у нього виривали з рук телефон… До журналіста «Кримської солідарності» підійшли співробітники правоохоронних органів та у грубій формі вимагали сісти в автомобіль, не перебувати біля місця проведення обшуку та не вести фото та відеофіксацію процесу”, – розповіли активісти. 

Фото: Кримська солідарність

У об’єднанні наголосили, що Темер’янов, до якого прийшли силовики, є журналістом “Кримської солідарності” та батьком трьох малолітніх дітей: Сабіри 13 років. Мадіни 12 років та Халіда 6 років. 

“У Халіда госпіталізація у вересні має бути. Це наймолодший син — у нього серце хворе, щось із клапанами, дві складні операції переніс”, — розповідають родичі Темер’янових.

Вілен Темер’янов. Фото: “Кримська солідарність”

З обшуком росіяни прийшли й до будинку його матері.

Батьком чотирьох дітей є й Мурат Мустафаєв – наймолодшому з його дітей всього 5 місяців. Трьох дітей має й Енвер Крош. 

Активісти підтвердили, що після обшуків силовики забрали двох кримських татар – Кроша та Мустафаєва. 

За даними правозахисної організації Крим SOS, 95 громадян України у тимчасово окупованому Криму стали жертвами політичних переслідувань у “справах Хізб ут-Тахрір”. Трьох осіб звільнили після відбуття ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter