В Івано-Франківську побили активіста і ветерана війни, який захищав зелену зону від забудови

Дата: 23 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківську невідомі побили активіста і ветерана війни Андріана Волгіна, який захищав зелену зону біля озера від забудови. Чоловік отримав травми та потрапив до обласної клінічної лікарні.

Про це повідомив ветеран війни Сергій Янчук під час толоки поблизу озера Суспільному.Івано-Франківськ. 

Зелена зона поблизу міського озера в Івано-Франківську, 2021 рік. Фото: Руслан Веселий

За словами Сергія Янчука, 20 вересня він разом з Андріаном Волгіним побачив прямий ефір у фейсбуку Андрія Маджарова. У своїй трансляції той говорив, що Сергій Янчук та Андріан Волгін працюють в Україні за російські гроші, називав їх негідниками та аферистами, звинувачував у тому, що вони налаштовують цивільних проти військових. Сергій Янчук вирішив зателефонувати до Андрія Маджарова та домовитися про зустріч.

“На жаль, поки ми його шукали, Андріан перший з ним зустрівся. Я не чув їхньої розмови, але мій побратим не стримався в емоціях і дав ляпас блогеру. Коли я підбіг, почав заспокоювати ситуацію. Поки я стояв спиною, підбігли активісти, які виступають за забудову біля озера. Повернувшись, побачив, що його всі б’ють. Андріан втратив свідомість, впав обличчям на землю, з голови пішла кров”, – розповідає Сергій Янчук.

З його слів, на місце події викликали поліцію та швидку.

Ветеран Сергій Янчук зазначив, що спроби налагодити комунікацію та знайти компроміс із прихильниками забудови були марними. Він також додав, що пропозицію побудувати реабілітаційний центр поблизу центральної міської клінічної лікарні чи в інших місцях вони відхиляли.

“Не буду їх уже більше “адвокатувати”, дипломатично ставитися до опонентів після вчорашньої події. Це могла бути моя голова чи ще когось з наших активістів. Така поведінка – неприйнятна. Такі люди повинні бути покарані, а ще краще – ізольовані. Коли ти бачиш, що побратим лежить без свідомості на рівному місці, з голови тече кров, – це неприйнятно. Люди себе не контролюють, поводяться як бандити”, – говорить Сергій Янчук.

Андріан Волгін зараз перебуває в обласній клінічній лікарні на стаціонарному лікуванні. До медзакладу також потрапив і Андрій Маджаров.

“Я з Андріаном вранці спілкувався. Каже, що дуже болить голова. Його зашили – там є серйозне розсічення. Він [Андрій Маджаров] теж у лікарні, хоча лише отримав ляпас. Вони зробили груповий напад. Це – побиття, і в Андріана серйозні тілесні ушкодження, на жаль. А там – ляпас”, – каже ветеран Сергій Янчук.

За фактом бійки поліцейські відкрили два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Керівник сектору комунікації поліції в області Андрій Яцків у коментарі Суспільному сказав, що заяви написали обидва учасники конфлікту. Він також додав, що щодо інциденту призначили судово-медичну експертизу, щоб з’ясувати ступінь важкості ушкоджень учасників бійки.

“Поліцейські з’ясували, що відбувся конфлікт між місцевими громадськими активістами. Слідчі опитали свідків. Попередньо, 39-річний чоловік вдарив свого 36-річного опонента. Виникла бійка, через яку обоє чоловіків отримали травми. Двоє активістів звернулися до медзакладу. В них медики діагностували тілесні ушкодження. Триває досудове розслідування”,йдеться в дописі поліції області на фейсбук-сторінці. 

Нагадаємо, раніше через шість років суд ухвалив вирок убивцям активіста з Бахмута Артема Мирошниченка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter