В Іспанії чоловіка відправили за ґрати на 15 місяців через публікацію фейку в соцмережі

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Вищий суд Барселони відправив чоловіка до в’язниці на рік і три місяці за поширення фейку у твіттері. Це перший подібний вирок, який ухвалили в Іспанії. 

Про це повідомляє видання El Mundo.

Засуджений за публікацію неправдивої інформації у твіттері. Джерело: Elpais

Засуджений опублікував відео і звинуватив неповнолітнього іммігранта в нападі, який насправді стався в Китаї. Відео переглянули 21 900 разів.

На кадрах видно, як чоловік нападає на жінку, бʼє її ногами та руками, після чого намагається стягнути з неї штани та хапає за волосся. У своєму дописі обвинувачений стверджував, що інцидент стався в Канет-де-Мар.

За словами прокурора, чоловік діяв “під впливом своєї ворожості та неприйняття іноземних іммігрантів марокканського походження”. Обвинувачений отримав 15 місяців тюремного ув’язнення та штраф у розмірі €1 620. Крім того, йому заборонили працювати вчителем протягом пʼяти років.

Вирок ухвалив Вищий суд Барселони. Тепер суд може зупинити виконання вироку, якщо обвинувачений не вчинятиме злочинів протягом двох місяців, не зводитиме наклепів в інтернеті та пройде курс із рівності та прав людини.

Нагадаємо, наприкінці серпня мешканку Саудівської Аравії засудили до 45 років позбавлення волі за пости у твіттері. Це другий подібний випадок у країні за серпень.

Раніше ще одну жінку в Саудівській Аравії засудили до 34 років позбавлення волі за звинуваченням у підтримці активістів у твіттері. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter